Norjan luonto on järkyttävän kaunis! Vuonot, tunturit, meri ja vuoret reunustava tätä upeaa maata. Norjassa on mahtavat vaellusreitit missä voi nauttia maisemista, puhtaasta luonnosta ja uusista kokemuksista. Jos kohteena on Norjan länsiosa (Vestlandet) niin täällä on 3 kuuluisaa kiveä, jotka on aivan pakko nähdä!

Mainos kiwi.com: Löydä lentosi!

1. Trolltunga

Trolltunga

Jos minun pitäisi valita vain yhden kohteen, missä kävisin Norjassa, niin se olisi Trolltunga! Trolltunga on mahtava, upea ja eeppinen! Trolltungaan pääsee Hardanger vuonon itäpuolelta. Tämä on hiukan haastavampi retki jonka pituus on vähintään 20 km edestakaisin.

Lue lisää Trolltunga vaelluksesta tästä artikkelista.

Mainos Autoluotto

2. Preikestolen

Preikestolen

Preikestolen kallio on Lysefjord vuonossa Vestlandetissa. Tämä kallio on ehdottomasti top listalla kun etsit vaelluskohteita Norjassa!

Preikestolen on päiväretki jonka matka on noin 8 km. Ota koko perhe ja koira mukaan! Varaudu kuitenkin jyrkkiin kiviaskelmiin ja vaihtelevaan maastoon. Preikestolen ei kuitenkaan ole mikään puistoretki.

Lue lisää Preikestolen vaelluksesta tästä artikkelista.

Mainos Moi

3. Kjeragbolten

Kjeragbolten

Kjeragbolten on varmaan Norjan sympaattisin kivi! Kjerag on jumissa kahden kallion välissä. Tämä retki ei myöskään ole kauhean pitkä. Edestakainen matka on noin 9 km. Kjeragiin on kuitenkin jyrkempi ja kivisempi maasto kuin Preikestolen vaelluksella. Eksyminen on myös isompi riski jos ei seuraa silmä tarkkana tienviittoja.

Kjeragbolten sijaitsee myös Lysefjord-vuonossa. Hätäinen nopsajalka voi hyvällä matkan suunnittelulla patikoida sekä Preikestolen ja Kjerag yhdessä päivässä.

Lue lisää Kjeragbolten vaelluksesta tästä artikkelista.

Mainos Weekendbee

Lisää kohteita Norjassa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.