Itikkakesä on täällä taas! Kutiava hyttysen purema voi melkein viedä järjen! Hyttyset, mäkärät ja paarmat inisevät ja pörräävät. Muutama onnekas pääsee puremaan. (Tai ei niin onnekas, mikäli ehdit liiskata sen). Iholle nousee kutiava paukama. Mutta mitä avuksi hyttysen puremalle? Voiko tuota kutiavaa paukamaa rauhoittaa?

Miksi hyttysen ja muiden ötököiden purema kutiaa?

Kun ötökkä puree se ruiskuttaa samalla pistokohtaan sylkeä. Sylki estää veren hyytymisen. Silloin ötökällä on helpompi latkia verta. Kehon immuunisysteemi reagoi sylkeen vasta-aineilla. Tämä vapauttaa kehossa histamiinia, joka aiheuttaa allergisen reaktion: ihoon ilmestyy kutiava, punoittava paukama.Paukamat ärsyttävät yleensä eniten alkukesästä kun ei ole vielä tottunut puremiin. Sietokyky hyttysten puremia vastaan kuitenkin kasvaa sitä mukaan kun joutuu pistetyksi.Hyttysten puremien aiheuttama kutina on jokakesäinen riesa. Ihmiset ovat yrittäneet lievittää kutinaa apteekin antimilla sekä erilaisilla kotikonsteilla.

Luonnollinen kotikonsti hyttysen pureman kutinaa vastaan!

Tässä tulee vielä yksi kotikonsti jota voit lisätä arsenaaliin: Oletko kokeillut EFT (emotional freedom technique) taputtelua hyttysen puremiin ja ötököiden pistoihin? Taputtelu on stressinhallintamenetelmä jota voidaan käyttää vaikka mihin!Hyttysen purema toi minulle mahtavan tilaisuuden testata taputtelua kutinaan! Olen taputtelun mielentilalla onnistunut saamaan hyttysten puremat rauhoittumaan välittömästi. Sen sijaan että raavin ja ärsyynnyn kutinasta olen taputtelusta omaksumani mielentilan ansiota saanut paukaumaa rauhoittumaan ja ihon paranemaan nopeammin.Taputtelu toimii puremiin koska taputtelu rauhoittaa kehon puolustusmekanismia. Taputtelu toimii myös ennaltaehkäisevästi kun taputtelee itikoitten päälle ennen kuin ne ehtivät purra. 😉Kiinnostuitko? Haluatko oppia taputtelemaan tehokkaasti? Katso taputtelun verkkokurssi täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.