Fatbike kilpailut
Kuva: Rovaniemi150

Tämä sivusto pyritään päivittämään sitä mukaan kun uusia fatbike kilpailuja ilmenee. Sivu käsittelee fatbike kilpailut Suomessa ja ulkomailla.

Fatbike on kehitetty Yhdysvalloissa Alaskan lumessa. USA:ssa järjestetään myös monet fatbike kisat. Kilpailut ovat yleensä “bikepacking” tyyliset missä poljetaan pitkää matkaa useamman päivän ajan.

Jotta voisit osallistuaksesi nähin “bike-packing” tai ultramaraton kilpailuihin sinulla pitää olla mukana tietyt varusteet. Yleensä tavlimakuupussi on pakollinen varuste.

Fatbike kilpailuja järjestetään kesäisin myös maastopyöräkilpailujen yhteydessä kesällä. Silloin matkat ovat yleensä 20 – 120 km. Maastopyöräkisoissa on oma sarja läskipyörille: fatbike-sarja. Jos fatbike-sarjaa ei ole, niin mikään ei estä sinua osallistumasta kilpailuun silti läskipyörällä. Läskipyörä ehkä kulkee vähän raskaammin kuin xc-maastopyörä.

Jotta voisi osallistua fatbike sarjaan se vaatii, että pyörän renkailla on tietty leveys. Yleensä renkaat pitää olla vähintään 3.7 tuumaa leveät. Tarkista kuitenkin jokaisen järjestäjän kohdalla mikä on renkaiden minimileveys.

Suomessa järjestettävät fatbike kilpailut

Saariselkä MTB Fatbike (Peruttu 2021!)

Rovaniemi150 kilpailu on ultra marathon, missä on oma sarja fatbike pyörille, juoksijoille ja hiihtäjille. Tämä kilpailu järjestetään helmikuussa. Vieraile Rovaniemi150 sivustolla. Lue Rovaniemi150 kilsaraportti. (PERUTTU 2021!)

Fatbike SM-kilpailut

Suomessa järjestetään nykyään Fatbike SM-kilpailut talvella. Pidä silmät auki Suomen pyöräilyunionin sivuilla täällä. Siellä ilmoitetaan pyöräilylajien SM-kisojen ajankohdasta ja järjestäjistä.

SM-tulokset 2020

Kilpailut ulkomailla

29.1.2021 Fat Viking Norja Geilo (PERUTTU 2021! Kilpailu järjestetään sen sijaan maailmanlaajuisena omatoimi pyöräilyä. Voit osallistua missä ikinä oletkin! Katso sivulta lisätiedot.)

Norjan pyöräily kilpailukalenteri eqtiming.no

Mattila Marathon Ruotsi Solsta

7.2.2021 Lapland Arctic Ultra Ruotsi Överkalix. (Pyörällä, hiihtäen tai jalan.)

Ruotsin kilpailukalenteri swecyclingonline.se (hakusana “fatbike”)

12.2.2021 Sila3Vette Italia

USA:n fatbike kilpailuja: bikereg

Jotkut fatbike kilpailut voit löytää täältä: fat-bike.com

Jäikö joku fatbike kilpailu mainitsematta? Kerro siitä kommenteissa!

Sinua saattaa kiinnostaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.