Välillä jää jumittamaan ikävissä tunnetiloissa. Stressi valtaa kehosi. Et oikein saa aikaiseksi sitä mitä haluaisit tehdä. Jännittää. Pelottaa. Ahdistaa. Turhauttaa. Näistä tuntemuksista ja stressistä voi kuitenkin vapautua tietyillä tekniikoilla. EFT tapping on yksi näistä tekniikoista.

Maailmassa on paljon tekniikoita, joita voi hyödyntää stressin hallintaan ja pääsemään eroon ikävistä tuntemuksista tai ajatuksia. Yksi tekniikka on EFT (Emotional Freedom techniques). Gary Craig on kehittänyt tekniikan 1990 luvulla. EFT:ssä yhdistyy psykologia ja akupunktio, ilman neuloja! Koska EFT on uusi tekniikka sitä voidaan edelleen kehittää ja soveltaa menetelmäksi, joka sopii yksilöllisiin tarpeisiin.

Mihin EFT naputtelu voidaan käyttää?

EFT tapping on tekniikka, jota voit hyödyntää kun haluat vapautua peloista, traumosita, rajoittavista ajatuksista, stressistä, kivusta, jäätelö riippuvuudesta, jos jokin homma ärsyttää… Lista on melkein rajaton! Jokaisella on omat kokemukset johon pystyy hyödyntämään EFT taputtelua.

Naputtelu on itsehoitotekniikka ja stressinhallinta menetelmä. Naputtelun avulla voi rentoutua, kitkeä mieltäsi kaivavat ajatukset, päästää irti menneistä ja ikävistä kokemuksista. EFT taputtelu voi myös lievittää fyysisiä oireita kuten kipua ja lihasjännitystä.

Tapping on myös osoittautunut tehokkaaksi avuksi kun haluaa parantua vammasta tai sairaudesta. Ihmiset ovat kertoneet päässeensä eroon vakavista sairauksista EFT-tekniikan avulla. Kuulostaa uskomattomalta, että voi jopa parantua autoimmuunisairauksista ja syövästä manuaalisen tekniikan avulla. Tähän löytyy kuitenkin selitys fysiologiasta….

Ketä varten naputtelu on tarkoitettu?

Yhdysvalloissa poliisit ja sotilaat ovat käyttäneet EFT tapping tekniikkaa parantumaan traumatisoivista kokemuksista. Naputtelu voidaan myös käyttää lieventämään esimerkiksi esiintymisjännitystä tai lentopelkoa. Naputtelu on turvallinen tekniikka, jota voidaan käyttää myös lasten ja nuorten kanssa heidän haasteisiin.

Haasteesi ei tarvitse olla kauhea trauma. EFT voidaan käyttää ihan arkipäiväisiin juttuihin. Saatat tarvita energiaa ja motivaatio selviytyä työtehtävästä. Menetelmän organisoida kalenterisi. Rentouta ennen nukkumaanmenoa. Olemaan iloisempi ja tyytyväisempi. Näihin kaikkiin asioihin voidaan vaikuttaa ja löytää ratkaisu taputtelun avulla.

Naputtelemalla ihmiset ovat huomanneet, että yhtäkkiä elämä rupeaa kulkemaan suuntaan, johon he eivät edes ole uskaltaneet unelmoida. Ehkä löydät rohkeuden vihdoinkin muuttaa sille paikkakunnalle, johon olet aina halunnut? Ehkä löydät motivaatiota opiskella ja pääset koulutukseen, joka johtaa unelmiesi ammattiin? Näet elämän valoisampana ja iloisempana paikkana? Pystyt tartuttamaan tämän positiivisen energian myös läheisiisi.

Miten EFT taputtelu toimii?

Tapping ei ole vielä kauhean yleistä mutta sitä on ehditty jopa tieteellisesti tutkia. Englanninkieliset tutkimukset löydät täältä. Naputtelun vaikutuksia tutkittiin henkilöissä jotka kärsivät peloista, fobioista, ahdistuksesta ja masennuksesta. Myös fyysisiä oireita kuten astma, fibromyalgia, liikalihavuus ja kivut pystyttiin vähentämään naputtelun avulla. Lyhyesti tutkimuksissa ilmeni, että taputtelu lievittää tai jopa poistaa ja parantaa sekä mielentilaan liittyvät tuntemukset sekä fyysiset oireet.

Miten tämä on mahdollista?

Yksinkertaisuudessaan naputtelu toimii siten, että taputtelemalla tai naputtelemalla omaa kehoaan voi lähettää rauhoittavan signaalin aivoille, että on turvallista rentoutua. Toistamalla mielessään itseäsi stressaavat tai vaivaavat asiat pystyt iskemään juuri siihen missä ongelmakohdat ovat.

Mielentilalla on iso vaikutus siihen miten keho reagoi. Esm. jos olet stressaantunut sairastut herkemmin tai kehosi kerää rasvaa varastoon. Taas keho joka ei voi hyvin vaikuttaa negatiivisesti mielentilaan. Esimerkiksi jos olet loukkaantunut tai sairas. Keho ja mieli on yhteydessä toisiinsa ja hermoston ohjaamina. Naputtelemalla voit rauhoittaa yli-aktiivista hermostoa ja pystyt rentoutumaan. Rennossa mielentilassa hermostosi keskittyy paranemiseen, palautumiseen ja kasvamiseen. Kun olet rento elämä hymyilee! 🙂

Miten voin oppia hyödyntämään taputtelua omassa elämässäni?

EFT tapping ei ole kauhean yleinen “stressinhallinta” tekniikka. Kun haluat oppia taputtelemaan voit joutua kahlaamaan kirjallisuutta ja videoita läpi ja tehdä paljon tutkimustyötä. Jos haluat valmiin paketin, missä kaikki tutkimustyö on jo tehty ja naputtelun periaatteet, miten naputtelu toimii ja miten sitä voidaan käyttää parhaalla mahdollisella tavalla, voit ilmoittautu “Voita stressi – taputtelun verkkokurssille” tästä. Taputtelu on helppoa. Sitä voi verrata kirjan lukemiseen. Mutta jos et tiedä miten lukea et pystyt lukemaan kirjaa.

EFT tapping verkkokurssi on tehty sinulle, joka haluat valmiin paketin tehokkaasta EFT menetelmästä suomeksi. Et halua kuluttaa tunteja etsien tietoa. Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat kaiken oleellisen tiedon ja taidon valmiissa paketissa! Jotta voit soveltaa EFT tapping omassa elämässäsi saman tien. Kun haluat karsia mieltäsi vaivaavat asiat, rentoutua ja löytää uutta iloa ja energiaa, niin ilmoittaudu EFT verkkokurssille painikkeesta.

Parantumisen voima on omissa käsissäsi!

Tiedätkö jonkun joka voisi hyötyä EFT naputtelusta? Jaa tämä artikkeli hänelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.