Ensimmäinen asia mikä tekee pyörälenkistä ikävän ovat kylmät varpaat. Kun pyöräilen syksyn sateissa tai kevään loskassa laitan jalkaan Sealskinz vedenpitävät sukat. Sukat ovat todellakin vedenpitävät! Sukat pitävät vettä vaikka kengät kastuvat. Kun jalat eivät kastu varpaat pysyvät lämpiminä pidempään.

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä, jotka ovat merkitty *.
Sealskinz waterproof socks vedenpitävät sukat käyttö kun pyöräilykengät kastuvat kuralenkillä

Pyöräillessä jalat ja varpaat altistuvat herkästi kylmälle jos sukat kastuvat. Kengänsuojat eivät välttämättä suojaa tarpeeksi kun pyöräilee koleassa sadekelissä. Maastopyöräilyssä jos jalkautuu, vettä voi tulla sisälle kengän alta, missä on klossien reiät. Silloin vedenpitävät sukat ovat lenkin pelastajat! Veden kylmyys tuntuu sukan läpi, mutta jalat eivät kastu.

Sealskinz vedenpitävät sukat ovat paksummat kuin muut sukat, koska niissä on useampi kerros. Kerrosten välissä on “muovinen” vedenpitävä kalvo. Tämän takia tuntuu kuin jaloissa olisi ohut kumisaapas. Pehmeä ja villainen kumisaapas. Sukat ovat kuitenkin kehittyneet ohuemmiksi ja mukavammiksi vuosien varrella. Sealskinz lupaa, että sukat ovat hengittävät. En voi väittää vastaan, koska en koe että sukat hiostavat normaalia enemmän ainakaan pyöräillessä.

Vedenpitävät sukat voidaan pestä pesukoneessa. Ne kuitenkin kuivuvat hitaasti vedenpitävän kerroksen takia. Sukat kannattaa kääntää toisin päin kun toinen puoli on kuivunut.

Sealskinz waterproof socks mid vedenpitävät sukat

Miksi vedenpitävät sukat eivät sovi retkeilyyn?

Vedenpitävät sukat voidaan käyttää kun pyöräilee maastossa ja maantiellä, kun juoksee, vaeltaa, retkeilee tai kävelee. Käytän Sealskinz vedenpitävät sukat vain kun pyöräilen. Sukat eivät istu yhtä naftisti kuin muut sukat, mikä voi olla ärsyttävää juostessa tai patikoidessa.

Kokeilin Sealskinz sukat raa’alla tunturivaelluksella. Kokemukseni sukista oli, että kolmen tunnin kohdalla kylmä vesi valui varpaiden väliin. Olin kuluttanut reiän sukan rakenteisiin. Tätä ongelmaa minulla ei ole ollut pyöräillessä. Pyöräily ei kuluta sukkia samalla tavalla kuin kävely tai juoksu.

Mielestäni ei haittaa vaikka sukat olisivat märät kun juoksee tai kävelee. Jalat tuottavat sen verran lämpöä liikkeessä, että pysyn lämpimänä vaikka juoksisin sateen ja lätäköiden läpi. Loskassa voi kuitenkin olla ikävää jos jalat kastuvat varsinkin jos kenkäsi päällysmateriaali on ohut kuten lenkkareissa. Tässä tapauksessa ehkä panostaisin vedenpitäviin kenkiin, eikä sukkiin.

Millaiset vedenpitävät sukat kannattaa hankkia?

Sealskinz valmistaa useampaa eri mallista sukkaa. Suosittelen hankkimaan sukat, joissa on pidempi sukanvarsi. Silloin riski, että vesi valuu sukanvarteen on pienempi. Sealskinz valmistaa myös paksummat sukat kylmälle kelille ja ohuet sukat lämpimälle kelille, sekä jotain siltä väliltä. Valitse sukkasi käytön mukaan.

Kylmälle kelille

Hyvä vedenpitävä sukka muutamassa plusasteessa ja sateessa on *Sealskinz waterproof cold weather mid lenght sock, joissa on puolipitkä sukanvarsi. Tämä sukka on monipuolinen ja käytännöllinen.

Jos haluat korkeamman sukanvarren kylmällä kelillä voit hankkia polvenkorkuiset *Sealskinz Waterproof Cold Weather Knee Length Sock. Merinovillan ansiosta jalat pysyvät lämpimänä karuimmassa kelissä.

Lämpimälle kelille

Jos märät sukat haittaavat lämpimällä kelillä Sealskinz on myös tehnyt ohuet sukat.

Tämä *Sealskinz Waterproof Warm Weather Ankle Length Sock with Hydrostop on lyhyellä sukanvarrella varustettu ja tarkoitettu lämpimälle kelille.

Pyöräily onnistuu mukavammin sateisena kesäpäivänä näissä ohuissa *Sealskinz Super Thin Pro Mid, joissa on hiukan pidempi sukanvarsi.

Videossa on selitetty miten Sealskinz vedenpitävät sukat toimivat

Voit vertailla vedenpitävien sukkien hinnat *hintaoppaasta.

Muut kiinnostavat artikkelit

Varvasukat vai ilman varvaskengissä? Mistä hyvät varvassukat?
Omaperäiset Vibram Fivefingers varvaskengät testissä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.