tullaa pakettisi näin tullaat paketin itse

Olet löytänyt unelmiesi tuotteen verkkokaupasta ja sinun on vain pakko ostaa se! Mutta siinä on pulma. Verkkokauppa sijaitsee EU:n tullialueen ulkopuolella esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Kiinassa. Tämä voi aiheuttaa yllätyksiä tietämättömälle lisämaksujen muodossa. Paketti voi myös jäädä tulliin! Miten tilaat netistä EU:n ulkopuolelta turvallisesti ja tullaat pakettisi? Miten maksat tullimaksun, verot ja Postin käsittelymaksun, niin että pakettisi ei jää tulliin? Seuraamalla tämän oppaan ohjeet netistä tilaaminen sujuu vaivatta. Näillä ohjeilla tullaat pakettisi helposti itse!

Artikkeli sisältää mainoslinkkejä. Mainoslinkit ovat merkitty *.

SISÄLTÖ:

  1. Ota nämä huomioon ennen kuin tilaat EU:n ulkopuolelta

  2. Milloin tullia ja arvolisäveroa ei tarvitse maksaa?

  3. Mitä teen jos tullaus tulee liian kalliiksi?

  4. Näin tilaat turvallisesti netistä ulkomailta

  5. Näin tullaat pakettisi itse

  6. Tullatun paketin palautus

  7. Näin teet tullauspäätöksen oikaisu

1. Ota nämä huomioon ennen kuin tilaat EU:n ulkopuolelta

Kun olet löytänyt tuotteen netistä jota haluat ostaa, tarkista verkkokaupasta mistä maasta lähetys toimitetaan. Tarkista myös mitkä ovat lähetyskulut Suomeen. Tarkista myös mitkä ovat verkkokaupan palautusehdot.

Jos tuotteesi lähetetään EU:n ulkopuolelta mene seuraavaksi tullin sivulle ja käytä tullilaskuria. Tullilaskurilla voit selvittää tilauksesi tullimaksun ja arvonlisäveron ennen kuin tilaat netistä.

2. Milloin tullia ja arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa?

Sinun ei aina tarvitse maksaa tullimaksua ja arvonlisäveroa kun tilaat netistä EU:n ulkopuolelta. Näissä tilanteissa tilauksesi kulkee tullin läpi maksutta:

3. Mitä teen jos tullaus tulee liian kalliiksi?

Joskus tullaaminen voi maksaa yhtä paljon kuin puolet tilauksen arvosta! Siksi kannattaa selvittää tullaamisen hinta tullilaskurista ennen kun tilaat ulkomaisesta verkkokaupasta.

Mikäli ulkomailta tilaaminen tuntuu hankalalta voi olla hyvä idea etsiä vastaavaa tuotetta Suomesta tai EU:n alueelta. Tähän hommaan *hintaopas.fi -palvelu on kätevä. Hintaopas vertailee noin 830 Suomessa toimivan verkkokaupan hinnat puolestasi. Löydät nopeasti edullisimman hinnan!

4. Näin tilaat turvallisesti netistä ulkomailta

Kun tilaat netistä on aina olemassa riski, että et saa tilaamaasi tuotetta tai tuote on vääränlainen. Palautuksen varalta selvitä verkkokaupan palautusehot. Saattaa olla että asiakas joutuu kustantamaan palautuskulut. Palautuskulut ulkomaille voivat olla kalliit.

Jotta et tulisi huijatuksi kun tilaat tavaraa netistä, niin osta luottokortilla, jolla on vakuutus. Mikäli tilauksesi ei koskaan tule perille tai et pääse yhteisymmärrykseen myyjän kanssa, voit pyytää rahojen palauttamista omasta pankistasi. Paypal on myös turvallinen tapa maksaa nettiostoksesi.

Ulkomailla toimii isot verkkokaupat, joissa pienemmän myyjät myyvät tuotteitaan. Esimerkkejä näistä ovat *Amazon, *Aliexpress ja *Banggood. Amazonilla on varastoja ympäri maailmaa missä eri myyjät myyvät tavaroitaan Amazonin kauppa-alustalla. Tuotteet lähetetään Amazonin varastosta. Amazonilla on myös verkkokauppa Euroopassa kuten Saksassa. Jos tilaat *Saksan Amazonista sinun ei tarvitse tullata ostoksesi.

Nämä isot firmat huolehtivat maineestaan eivätkä hyväksy huijareita. Mikäli tuote ei toimiteta tai tuote ei vastaa ominaisuuksiltaan sitä mitä luulit ostavasi, voit tehdä valituksen. Jos valitus hyväksytään saat rahasi takaisin. Jos tuote on vähäarvoinen voi olla, että et edes tarvitse palauttaa tuotetta.

5. Näin tullaat pakettisi itse

Kun tilauksesi on saapunut Suomen tulliin sinulle tulee ilmoitus Postista tai muusta kuljetusyhtiöltä, että pitää tehdä tullaus. Voit myös luovuttaa tullauksen vastuun Postille. Tullaus on kuitenkin niin helppoa, että sen voi tehdä itse muutamassa minuutissa.

Mene tullin sivuille tulli.fi/tullaa-pakettisi, missä voit tehdä tuontitullauksen. Kirjaudu palveluun pankkitunnuksilla.

Tullauksen tekemiseen tarvitset lähetystunnuksen, sinun pitää tietää mitä paketti sisältää, tuotteiden hinnan ja toimituskulut. Kun tiedät nämä asiat seuraat vain tullin ohjeet ja lopuksi voit maksaa tullimaksun ja verot.

Yleensä paketin sisältö ja hinta on näkyvissä CN 23 -lomakkeessa, joka on liimattu paketin kylkeen. Sinun pitää kuitenkin ilmoittaa nämä tiedot itse tullille kun tullaat pakettisi.

Ota talteen tullaukseen liittyvät tiedot myöhempää käyttöä varten. Tarvitset ne jos joudut palauttamaan tuotteet ja haluat hakea maahantuontiverot takaisin.

TÄRKEÄÄ! Muista maksaa Postin käsittelymaksu tulliselvitettäville lähetyksille! Vaikka olet maksanut tullin, niin paketti odottaa tullissa kunnes olet maksanut Postin käsittelymaksun (2,90 €). Voit maksaa käsittelymaksun Postin sivulla täällä. Syötä lähetystunnus sivun lopussa, niin päästet maksamaan käsittelymaksun.

Postin käsittelymaksu jää helposti maksamatta kun tullaat pakettisi. Et saa erillistä ohjetta käsittelymaksun maksamiseen. Sinun pitää itse muista maksaa Postin käsittelymaksu! Silloin ei tarvitse ihmetellä miksi pakettisi on jäänyt tulliin.

6. Tullatun paketin palautus

Jos olet tullannut pakettisi mutta haluat kuitenkin palauttaa ostamasi tuotteen lähtömaahan (EU:n tullialueen ulkopuolelle), voit hakea maksamasi maahantuontiverot takaisin. Ensin pitää kuitenkin palauttaa paketti.

Jos palauttaa paketin Postitse ei tarvitse tehdä erillistä vienti-ilmoitusta tullille. Jos lähetyksen arvo on alle 350 € pakettiin isketään pieni tulliluettelo CN 22. 350 € kalliimpi vaatii CN 23 lomakkeen. Lomakkeet täytetään Postin toimipisteessä.

Kun menet paketin kanssa Postiin varmista, että sinulla on kaikki tiedot mitä tarvitset CN 22 tai CN 23 tulliluettelon täyttämiseksi! Sinun pitää tietää palautusosoite, mitä paketti sisältää ja tavaran arvo.

Ota talteen kuitti palautuksesta.

7. Näin teet tullauspäätöksen oikaisu

Jos olet perunut kaupan ja palauttanut ostamasi tuotteen lopullisesti EU:n tullialueen ulkopuolelle voit hakea maahantuontiveron takaisin (tullauspäätöksen oikaisu). Tullimaksua et saa takaisin. Oikaisu pitää tehdä 3 kuukauden sisään tullauksesta.

Tullin sivulta löytyy ohjeet tullauspäätöksen oikaisun tekemiseen. Täytä lomake tullin sivulta.

Liitteen täyttämiseksi tarvitset tullaukseesi liittyvät tiedot, jotka löytyvät tullauspäätöksestä. Tullauspäätöksen voit ladata tullin sähköisestä palvelusta. Tarvitset myös tavaran tilausvahvistuksen. Liitä mukaan todiste tavaran palauttamisesta kuten postin kuitti.

Lähetä lomake liitteineen tullille, joko postitse tai sähköpostilla.

Älä jätät kaveria pulaan! Jaa tämä artikkeli sille, joka tykkää nettishoppailla!

Sinua saattaa kiinnostaa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.