Välillä jää jumittamaan ikävissä tunnetiloissa. Stressi valtaa kehosi. Et oikein saa aikaiseksi sitä mitä haluaisit tehdä. Jännittää. Pelottaa. Ahdistaa. Turhauttaa. Näistä tuntemuksista ja stressistä voi kuitenkin vapautua tietyillä tekniikoilla. EFT tapping on yksi näistä tekniikoista.

Maailmassa on paljon tekniikoita, joita voi hyödyntää stressin hallintaan ja pääsemään eroon ikävistä tuntemuksista tai ajatuksia. Näitä tekniikoita kutsutaan nimellä EFT (Emotional Freedom techniques).

EFT tapping on tekniikka, jota voit hyödyntää kun haluat vapautua peloista, traumosita, rajoittavista ajatuksista, stressistä, kivusta… Lista on melkein rajaton! Jokaisella on omat kokemukset johon voi pystyy hyödyntämään EFT taputtelua.

Naputtelu on itsehoitotekniikka ja stressinhallinta menetelmä. Naputtelun avulla voi rentoutua, kitkeä mieltäsi kaivavat ajatukset, päästää irti menneistä ja ikävistä kokemuksista. Taputtelu voi myös lievittää fyysisiä oireita kuten kipua ja lihasjännitystä.

Yhdysvalloissa poliisit ja sotilaat ovat käyttäneet EFT tapping tekniikkaa parantumaan traumatisoivista kokemuksista. Naputtelu voidaan myös käyttää lieventämään esimerkiksi esiintymisjännitystä tai lentopelkoa. Naputtelu on turvallinen tekniikka, jota voidaan käyttää myös lasten ja nuorten kanssa heidän haasteisiin.

Naputtelemalla ihmiset ovat huomanneet, että yhtäkkiä elämä rupeaa kulkemaan suuntaan, johon he eivät edes ole uskaltaneet unelmoida. Ehkä löydät rohkeuden vihdoinkin muuttaa siihen paikkakunnalle, johon olet aina halunnut? Ehkä löydät motivaatiota opiskella ja pääset koulutukseen, joka johtaa unelmiesi ammattiin? Näet elämän valoisampana ja iloisempana paikkana? Pystyt tartuttamaan tämän positiivisen energian myös läheisiisi.

Miten EFT naputtelu toimii?

Tapping ei ole vielä kauhean yleistä mutta sitä on ehditty jopa tieteellisesti tutkia. Englanninkieliset tutkimukset löydät täältä. Naputtelun vaikutuksia tutkittiin henkilöissä jotka kärsivät peloista, fobioista, ahdistuksesta ja masennuksesta. Myös fyysisiä oireita kuten astma, fibromyalgia, liikalihavuus ja kivut pystyttiin vähentämään naputtelun avulla. Lyhyesti tutkimuksissa ilmeni, että taputtelu lievittää tai jopa poistaa ja parantaa sekä mielentilaan liittyvät tuntemukset sekä fyysiset oireet.

Miten tämä on mahdollista?

Yksinkertaisuudessaan naputtelu toimii siten, että taputtelemalla tai naputtelemalla omaa kehoaan voi lähettää rauhoittavan signaalin aivoille, että on turvallista rentoutua. Toistamalla mielessään itseäsi stressaavat tai vaivaavat asiat pystyt iskemään juuri siihen missä ongelmakohdat ovat.

Mielentilalla on iso vaikutus siihen miten keho reagoi. Esm. jos olet stressaantunut sairastut herkemmin tai kehosi kerää rasvaa varastoon. Taas keho joka ei voi hyvin vaikuttaa negatiivisesti mielentilaan. Esimerkiksi jos olet loukkaantunut tai sairas. Keho ja mieli on yhteydessä toisiinsa ja hermoston ohjaamina. Naputtelemalla voit rauhoittaa yli-aktiivista hermostoa ja pystyt rentoutumaan. Kun olet rento elämä hymyilee! 🙂

Miten voin oppia hyödyntämään EFT tapping omassa elämässäni?

EFT tapping ei ole kauhean yleinen tekniikka. Jos haluat oppia taputtelemaan voit joutua kahlaamaan kirjallisuutta ja videoita läpi ja tehdä paljon tutkimustyötä. Jos haluat valmiin paketin, missä kaikki tutkimustyö on jo tehty ja naputtelun periaatteet, miten naputtelu toimii ja miten sitä voidaan käyttää parhaalla mahdollisella tavalla, voit ilmoittautu “Voita stressi – taputtelun verkkokurssille” tästä.

EFT tapping verkkokurssi on tehty sinulle, joka haluat valmiin paketin tehokkaasta EFT menetelmästä suomeksi. Et halua kuluttaa tunteja etsien tietoa. Kurssi on tarkoitettu sinulle, joka haluat kaiken oleellisen tiedon ja taidon valmiissa paketissa! Jotta voit soveltaa EFT tapping omassa elämässäsi saman tien. Jos haluat rentoutua, kitkeä turha stressi elämästä ja löytää uutta iloa ja energiaa, niin klikka alla!

Tiedätkö jonkun joka voisi hyötyä EFT naputtelusta? Jaa tämä artikkeli hänelle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.