Preikestolen Norjan Lysefjord vuonon yllä

Preikestolen tai The Pulpit rock on iso ja mahtava neliskulmainen tasanne kalliossa Lysejord vuonon yllä. Preikestolen on paikka, joka on pakko nähdä! Tämä kallio on suosittu ja jos haluat viettää laatuaikaa tasanteella kannattaa lähteä hyvin aikaisin tai huonolla säällä. Mieluiten juosten! Olipa ruuhkaa tai ei, niin upea Preikestolen on vierailun arvoinen!

Mainos Partioaitta

Preikestolen reitti

Preikestolen vaellus, ihmisiä kivisellä polulla.

Preikestolen vaellus on noin 3,8 km pitkä Preikestolhytta pysäköintialueelta kalliolle. Kilometrin päässä on toinen pysäköintialue. Pysäköinti maksaa 250 NOK. Lähin paikka missä voi pysäköidä ilmaiseksi on vähintään tunnin kävelymatkan päässä, joko maastossa vaellusreittejä pitkin tai tietä pitkin. Jos matka tuntuu lyhyeltä voit pysäköidä kauempana ja polkaista pyörällä P-alueelle.

Tällä vaelluksella kartta on liioittelua ja kompassin voit säästää oikeita vaelluksia varten. Reitti on helppo seurata asetettuja kiviä pitkin. Välillä voi olla pikkasen jyrkkää. Näissä kohdissa on mukavat kiviportaat. Tällä reitillä kengät saattavat jopa pysyä kuivina. Noususumma jää maltillisesti.

Keskivertoretkeilijä tepastelee Preikestoleniin kahdessa tunnissa. Nopsajalka puolittaa ajan. Jos hyväkuntoinen kävelee reippaasti voi taittaa koko matkan kahdessa tunnissa. Varaa aikaa kuitenkin maisemien katseluun ja kuvien ottamiseen. Moni pitää evästauon kalliolla. Yhdessä kohtaa reittiä voi uida pienessä jorpakossa.

Jos ruuhka-aikaan lähtee juoksemaan kannattaa varautua ihmismassojen, koirien ja pikkulasten väistelyyn sekä ohituskaistojen etsimiseen. Lähdin liikkeelle P-alueelta noin 10.30 ja väkeä oli jo tulossa takasin päin. Jos aiot tehdä nopeusennätyksiä lähde aikaisin tai surkeassa säässä. Silloin voit kunnolla nauttia vauhdin huumasta liukkailla kivillä ja kehonhallinnan haastamisesta epätasaisessa vaihtelevassa maastossa.

Jos haluat hengähdystauon ihmismassoista voit kiivetä ylemmäksi kohti huippua, joka on Preikesetolenin vieressä. Täältä on hienot näkymät Lysefjord vuonoon.

Tyttö hyppää kalliolla Lysefjord vuonossa

Mainos Discover Cars

Miten tänne pääsee?

Preikestolenin pysäköintialueelle pääsee jos tulee tie 13 suunnasta. Preikestoleniin voi myös vaeltaa. Lautalla voit rantautua Songesandissa. Songesandiin pääsee myös ajamalla pohjoisen suunnasta. Jos aloitat vaelluksen Songesandista matkaa tulee edestakaisin 26 km. Uskallan luvata että tällä reitillän on paljon vähemmän väkeä.

Jos kuljet lautalla Lysefjord vuonossa ja voit nähdä Preikestolen kun katsot ylöspäin kun lautta on kallion kohdalla.

Mainos Lomarengas

Preikestolen hyödylliset linkit

Mainos Scandinavian Outdoor

Muita kohteita Lysefjord vuonossa

Kjeragbolten: Pyöreähkö kivi jumissa kahden kallion välissä. Aivan ihana!

Flørlitrappene: Maailman pisimmät puuportaat ja jyrkät vaellusreitit

Muita kohteita Vestlandet

Trolltunga: Vaellus upealle kalliokielekkeelle!

Kirjoittajasta:

Olen Antonia Haga pyöräsuunnistaja ja maastopyöräilijä. Lähdin Norjaan harjoittelemaan ja etsimään seikkailuja upeassa luonnossa.

Edelliset artikkelit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.